Wapenindustrie Groep: "Zes upgrades" geoptimaliseerd inkomensverdelingssysteem om praktische dingen voor werknemers te doen

Sinds de ontwikkeling van de partijgeschiedenis, heeft de Partijgroep van China Wapenindustrie Group Co., Ltd. de ontwikkeling van algemene secretaris van de topsecretaris op de topsecretaris aan het Centraal Comité van de People. Terwijl de kwaliteitsontwikkeling "grote taart" grote taart maakt. ", optimaliseren continu het inkomensverdelingssysteem" geconfronteerd met de taart ", het besturen van de hele systeem inkomensverdeling om" zes upgrades "te bereiken en effectief het personeel van het personeel, gelukkig, veilig en push te verbeteren" I de massa’s doen praktische dingen " Oefenactiviteiten zijn diep. Verbeter het niveau van de inkomsten van werknemers gestaag. Bevordering van het totale bedrag van de betaling en de inkomsten van werknemers en de economische voordelen van het groepsbedrijf hebben twee cijfersgroei bereikt en wordt verwacht dat deze% en% respectievelijk uit 2020 zal verhogen; in intern distributiemanagement is de loonversterking een bittere problemen, Backbone-medewerker, markeer bijdragers en lage-inkomensgroepen, via de speciale lijst met lonen, het totale bedrag van 9 speciale aangelegenheden met betrekking tot het Core Key Technology Research Team, de constructie van het Talent-team op hoog niveau; door de oprichting van een kluis Loonsysteem, hervorming die het wordt ondersteund door het totale bedrag van de betaling van 100 miljoen yuan.

De bovenstaande speciale evenementen hebben in totaal miljard yuan in de totale jaarlijkse stijging van het totale jaar, goed voor% van de jaarlijkse loonsupplement.

Sterk verbeteren van technologische innovatie-stimuleringsniveau. Organiseer de wetenschappelijke en technologische innovatiewerk, verbetert continu de speciale beloning van wetenschap en technologie-innovatie, een speciale beloning voor wetenschappelijke en technologische innovaties, zoals grote wetenschappelijke en technologische prestaties, belangrijke projectbieden en ondersteunen miljard yuan voor innovatieve aandrijffactoren. Door de manieren van "Performance – Pay Double Pay Standard", verbetert continu het concurrentievermogen van talentcompensatie, eersteklas backbone-technologie, naar verwachting vaardigheidstalenten inkomsten te nemen met%,%,%,%, in het voorgaande jaar, een grote incentive-bescherming te spelen rol. Strikt het harde werk personeel incentive beschermingsniveau versterken. Focus op de hoofdactiviteiten van de verantwoordelijke, vervul de eerste regelapparatuur van het leger, focus op de ontwikkeling van het leger en stel de eerste lijn harde gebieden in om stimuleringsmaatregelen te waarborgen, de subsidie-norm voor het personeel van het on-site aanzienlijk verbeteren Door de beveiliging van on-site epidemische preventie, medische zorg, een reeks veiligheidsmaatregelen ter plaatse, zoals garantie, voldoende zuurstoftoevoer, winterkoude preventie, bieden goede garanties voor de gezondheid en het leven van de eersteklas werknemer in de harde omgeving, goede garanties , effectief het enthousiasme en de veiligheid van het werk van de werknemer verbeteren en zorgen voor hoge normen van belangrijke militaire producten, hoogwaardige drukken. Een grote toename van de werknemersvergoeding van de eerste lijn gevaarlijke operatie. De systematisering versterkt het werk van veiligheidsproductie en verhoogt de veiligheidsproductie garantie incentives, verbetert aanzienlijk de standaard van giftige en schadelijke, gevaarlijke operaties en andere werknemers.

Door beveiligingsrisico’s, beleggingsbeloningen, veiligheidsveiligheidsonderwijs trainingsbeloningen, veiligheidsproductie, voortgang, enz. Te stellen, verhogen de veiligheidsproductie-beloning van de eerste lijn medewerker en bouwen een gezondheidscontrole, een bedrijfslijfheid, aanvullende medische verzekering, accidental Verwondingsverzekering, enz. Bewaren van stimuleringsmaatregelen om de veiligheidsgarantie van de eerste regel te versterken. Een grote toename van de hoeveelheid van de middellange en lange termijn incentive implementatie. Het versnellen van het driejarige actieprogramma van staatshervormingen en onderzoek heeft "3 + n" medium- en langetermijnbekledingsmodel voorgesteld, waarbij een marktgericht medium- en langetermijnprikkel "beleidspakket" "Toolbox" vormen, en incentives op middellange en langetermijn zijn volledig gepromoot in het hele systeem.

Organiseer 10 voorwaarden voor de formulering van dividendincentives en -implementatie, 38 eenheden om overtollige winstdeling, virtuele aandelen, project en andere gediversifieerde prikkels uit te voeren, wordt verwacht dat het excitatiebedrag 95 miljoen yuan zal bereiken, het aantal implementatie-eenheden is volgend jaar een aanzienlijk toegenomen, enorm ge?nspireerd op het enthousiasme van Core Backbone-medewerkers. Grote verbeterde corporate annuity-dekking. Door een reeks maatregelen zoals uitgebreide Carding, Focus Toezicht, on-site counseling, worden de eenheden die voldoen aan de implementatievoorwaarden volledig gepromoot. In totaal 64-kwaliteitsbedrijven, 10.000 werknemers, lid worden van het groepsbedrijf Enterprise Annuity Plan, het aantal nieuwe deelnemers is verdubbeld dan eerdere jaarlijkse geaccumuleerde mensen, de annu?teit van het bedrijf is aanzienlijk verbeterd en het socialezekerheidssysteem van werknemers is perfecter. Multi-level pension garantie systeem wordt verder verbeterd en de centrale verantwoordelijkheid van centrale ondernemingen wordt effectief voldaan, waardoor werknemers de hervormings- en ontwikkelingsresultaten beter kunnen delen.

(Tollered: China Weapon Industry Group Co., Ltd.).